EBOLA I NORGE

cm_ebolaDa har det som norske helsemyndigheter sa så å si umulig hendt, og ebola er nå i Norge. Ebola har kommet til Norge via en hjelpearbeider som har jobbet i leger uten grenser, og som nå blir flydd hjem til Norge for å motta behandling av sykdommen her hjemme.

Helsemyndighetene i Norge sier nå at farene for en spredning i Norge er veldig liten og har dermed gått bort fra sitt tidligere utsagn om at ebola ikke kunne nå Norge etter som det ikke fantes direkte flygninger fra noen av de Afrikanske landene som i dag er rammet av ebola epidemien.

Man sier videre at man har gode rutiner for å håndtere ebola pasienter her i Norge og at en spredning som følge av tilbakekallelsen av den norske hjelpearbeideren er veldig liten. Dette er selvfølgelig ikke helt sant ettersom man i Norge har plassert isolatene på sykehus hvor man også huser andre pasienter noe som dessverre øker risikoen for en smitte grunnet andre pasienters allerede reduserte motstandskraft.

Det er også vanskelig å sikre at leger og sykepleiere som skal behandle den nå ebola smittede norske kvinnen ikke selv pådrar seg sykdommen ettersom man ikke med sikkerhet vet om sykdommen kan spres via luft.

Norske helsemyndigheter går ut og informerer om at ebola ikke kan spres via luft, mens det finnes beviser som motstrider myndighetenes informasjon på dette punktet. Blant annet har nå CDC i USA gått ut og advart flypersonale mot at ebola er smittsomt via luft.

Artikkelen fortsetter etter filmklippet

Crusader Media oppfordrer nå folk til å stille kritiske spørsmål til den informasjonen Norske myndigheter kommer med, og at man forlanger en grundigere forklaring på hvorfor man ikke har innført krav om karantene av folk som kommer til Norge og som har oppholdt seg i et Afrikansk land for å sikre at ebola og andre sykdommer ikke spres i Norge.

 

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s