Tyrkia bruker IS mot Kurderne

cm_tyrkia_is_kurdistanDet er mange som nå spør seg hvorfor den Tyrkiske regjeringen ikke gjør mer for å stoppe IS i det som i dag kalles Kurdistan, og man hører stadig vekk i den politisk korrekte pressen hvordan Tyrkia mest sannsynlig avventer en større offensiv av den USA ledede koalisjonen mot IS, og at dette er grunnlaget for Tyrkisk tilbakeholdenhet.

Dette stemmer selvfølgelig ikke. Dersom man ser historisk på konflikten mellom Tyrkia og Kurderne og områdene som Kurderne hevder utgjør Kurdistan så inkluderer disse store deler av Sør-Øst Tyrkia, noe som potensielt kan bli en konflikt om Kurderne i Syria og Irak skulle greie å stable på beina en egen Kurdisk nasjon.

Tyrkia ønsker dermed ikke å se et fritt Kurdistan, og benytter derfor aktivt IS for å undergrave den Kurdiske statsdannelsen ved å forby Tyrkiske kurdere å entre Syria for å delta i krigen mot IS på Kurdisk side samtidig som de ikke gjør noe for å stoppe personer som ønsker å benytte Tyrkia som transittland for å delta i krigen på IS sin side.

Tyrkia spiller i konflikten mot IS en dobbel rolle der de på den ene siden står sammen med NATO landene i kampen mot IS terroristene, mens de på den andre siden benytter IS terroristene som nyttige idioter i sin kamp mot den Kurdiske statsdannelsen.

Crusader Media mener at det er merkelig at den norske stat kan tillate Tyrkia som NATO medlem å ta IS krigere fritt ferdes over sine grenser, og at de ikke gjør mer for å stoppe smugling av våpen til den Islamske Stat (IS) en hva de i dag gjør.

Det er ikke i Norges interesser at Tyrkia bedriver denne formen for dobbeltspill, og man skulle nesten tro at noen ville ta tak i denne situasjonen og komme med en offentlig fordømmelse av Tyrkias dobbeltrolle.

Vi har frem til nå sett store demonstrasjoner rundt om i verden og da særlig i Tyrkia der kurdere demonstrere mot Tyrkias dobbeltspill uten at norsk eller internasjonal presse har sett nærmere på Tyrkias rolle i konflikten.

Man kan bare spekulere i hvorfor norsk presse er så unnlatende når det kommer til å bedrive mer gravende journalistikk i konflikten mellom Tyrkia, Kurdistan og IS.

 

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s