Politisk sensur i Norge

Politiets_sikkerhets

Man har ifølge den norske grunnloven ytringsfrihet, religionsfrihet og organisasjonsfrihet, men hvor reel er disse frihetene om man ved å ytre en politisk ukorrekt ytring får besøk av statspolitiet (PST) som grunnet dine lovlige ytringer ønsker en såkalt bekymringssamtale?

Det sier seg selv at for folk flest vil det å bli kontaktet av statspolitiet (PST) virke skremmende, og vil ofte føre til en selvsensur i frykt for at arbeidskolleger, naboer, venner og kjente skal få kjennskap til politibesøket.

Det at en lovlydig person skriver et lovlig innlegg som hverken oppfordrer til vold eller annen kriminell handling bør ikke være grunnlag til noen bekymringssamtale med PST selv om ytringen måtte ha et politisk ukorrekt budskap.

Det at arrangøren av PEGIDA demonstrasjonen i Norge Max Hermansen ble etter å ha kritisert Islam på facebook kontaktet av PST som ønsket en såkalt «bekymringssamtale» med Hermansen, og gitt Hermansen yrke og historie burde ikke Hermansens ytringer ha ført til noen bekymring hos PST om ikke PSTs mål er å bedrive politisk sensur.

Crusader Media mener at PSTs bekymringssamtaler er et virkemiddel norske myndigheter benytter for å bedrive en snik sensur og klebling av politisk ukorrekte individer og organisasjoner her i landet, og disse samtalene kan og må sees på som en direkte trussel mot ytringsfriheten her i landet.

Kilde: VG

 

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s