Transhumanism hva er det og hvordan påvirker det deg?

transhumanism

Det er vel de færreste her i Norge som har hørt ordet Transhumanism eller begrepet h+ og human 2.0, men de fleste forstår nok ut fra ordlyden at dette har med forbedring og endring av menneskeheten.

For de som ikke har noen ide som helst om hva transhumanisme er så vil vi her forsøke å gi en kort forklaring rundt emnet samt legge ved en video der de mest kjente ideene innen transhumanisme blir fremlagt og forklart.

Transhumanisme er et uttrykk som ble skapt av mennesker som ønsker å benytte teknologi for å føre menneskeheten over i et nytt spor der vi på mange måter forlater det å være menneske og blir noe mer.

Det er ikke så mange som har fått det med seg, men før og under den annen verdenskrig var rasehygiene og det vi i dag kaller eugenikk noe forskere verden over diskuterte og de fleste starter hadde et forhold til. Man ønsket å føre menneskeheten fremover, og man ønsket å styrke menneskene slik at de bedre ville kunne motstå sykdommer osv.
Mens man i Tyskland og i store deler av Europa og Asia (Japan) tokk et genetiske darwinistisk ståsted der man mente at man gjennom selektiv utvelgelse kunne skape et såkalt «super» menneske begynte store deler av forskermiljøene i USA og i Storbritannia å se på teknologi som den fremtidige katalysatoren for å skape (super) mennesket, eller som transhumanistene nå kaller det «menneske 2.0».

Etter krigen var eugenitikken og det tradisjonelle darwinistiske synet på mennesket så assosiert med nazistenes raseteorier at det ikke lenger var mulig åpent å prate om en utvikling av mennesket ved hjelp av selektiv utvelgelse. Dette ga den nyere formen for eugenitikk kalt transhumanisme et sterkt fotfeste innen ulike forskningsmiljøer i vesten da men innenfor transhumanismen la mer vekt på fremveksten av teknologisk manipulasjon av menneskelige gener en på naturlig selektiv utvelgelse.

Transhumanistene styrket med dette sitt fotfeste og har siden krigens dager blitt den ledende forskningseliten i vesten, og har i dag fått gjennomslag for flere lovendringer både i USA og i EU som åpner for genetisk manipulasjon av menneskelige gener spleiset med genetisk material fra dyr, fisk, insekt og planter.
Det finnes selvfølgelig mange positive ideer og ideologier innenfor transhumanismen, men det store problemet for transhumanistene er at man ofte ikke helt vet hva følgene av de genetiske manipulasjonene vil være før flere generasjoner har gått.

Dette er også hovedårsaken til at det har dannet seg to grupperinger innenfor transhumanismen der den ene fløyen er mer tilbakeholden og mener man må gå sakte frem for å unngå en genetisk katastrofe, mens den andre fløyen ønsker å ta steget helt ut på en raskest mulig måte og mener at vi ved hjelp av teknologi vil kunne håndtere de hindringer som måtte oppstå på veien mot å skape et menneske 2.0.

Når du leser dette vil du kanskje trekke litt på smilebåndet og si at dette høres ut som noe tatt rett ut av manuset til en sci fi film, men når du får høre at man i Storbritannia har vedtatt en lov som tillater at man nå kan skape mennesker som har tre genetiske foreldre forstår man at dette ikke er fiksjon, men er den skremmende virkeligheten vi i dag lever i.
Vi håper dere vil like filmen som ligger under og som gir en god beskrivelse av hva Transhumanisme er. Filmen er på Engelsk.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s