Hvorfor de rike blir rikere, og de fattige blir fattigere

stock-exchange-hands

De aller fleste er nok enige i at mens de rike blir rikere, blir de fattige fattigere uten at de ser noe dypere på hvorfor det er slik.

Nå med starten på den nye finanskrisen som vil bli annonsert i løpet av September måned kan man med enkelhet se hvorfor ting er som de er.

Det har seg nemlig slik at man må ha penger for å tjene penger, og dette gjelder særlig i dagens samfunn hvor de store pengene tjenes ved hjelp av aksjespekulasjon.

Så dersom man ønsker å tjene store penger må man ha råd til å investere i dårlige tider, og som de aller fleste sikkert vet så er det kun de rikeste av oss som har råd til å investere pengene sine i verdipapirer under en «finanskrise», og dermed er det kun disse folkene som blir med på oppgangen og har en reel mulighet til å tjene store penger på sine investeringer.

Alle vi andre selger unna våre verdipapirer så fort markedene begynner å vise en grad av nedgang, og prøver å ta et minst mulig tap for å sikre våre hardt oppsparte penger.

Vi tør videre ikke investere pengene våre når det snakkes om nedgangstider i frykt for at ting skal bli enda være, og vi sitter derfor på gjerdet og venter på at «ekspertene/de rike» skal si at nå er tiden inne for oss «vanlige» folk å investere pengene våre i verdipapirer igjen.

Som dere kanskje nå har forstått så vil jeg frem til at markedet og systemet er rigget, og at det er laget for at vanlige folk ikke skal tjene seg rike, men for å overføre vanlige folks penger til de rikeste.

Vi kan for eksempel se på bankene. Hvordan tror dere bankene tjener penger i dårlige tider, når de setter ned rentene? Er det virkelig noen som tror at man gjør dette for å være hyggelige mot ens kunder eller tror dere bankene gjør dette med en baktanke der ideen er å tjene mer penger for sine eiere?

Det siste er nok det mest realistiske alternativet, og du kan jo selv spørre deg hva bankene investerer dine hardt opptjente sparepenger som du har i banket på i dårlige tider?

De investerer dem i de samme verdipapirene som du selger unna med tap fordi du ikke vil miste alle dine oppsparte midler. Når de så ser at de fleste av kundene har solgt unna sine verdipapirer til spottpris, friskmelder bankene økonomien, og verdipapirene stiger i verdi igjen.

Du vil kanskje si jeg er veldig kynisk nå, og at jeg er en konspirasjonsteoretiker eller lignende, men du kan med enkelhet sjekke faktaene her selv ved å gå tilbake gjennom historien og se hvordan den samme teknikken er blitt benyttet så lenge verdipapirene har eksistert.

Som vanlig ber jeg deg komme med en kommentar dersom du er enig eller uenig med meg i denne saken, og jeg vil forsøke å besvare de spørsmålene som måtte komme.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s