Kinas økonomiske problemer har vært kjent lenge

China-2015

Det at Kina har hat underliggende økonomiske problemer er noe som har vært kjent i lengre tid, og det beste beviset på dette er den veldige overføringen av verdier fra Kina til vestlige land som USA og Storbritannia.

Vi så de samme tendensene like etter Sovjets fall da de mange nyrike russerne (oligarkene) overførte store verdier gjennom innvesteringer i alt fra luksus leiligheter til luksusbiler. Dette var et resultat av de mange mørke skyene som lurte i den russiske økonomiske horisonten, og oligarkene forutså dette og overførte sine verdier til mer stabile økonomier.

Man så den samme tendensen like før den økonomiske krisen i Hellas var et faktum. Det ble ofte spekulert i hvorfor så mange rike mennesker begynte å overføre store verdier fra Hellas til andre tradisjonelt sett mer stabile økonomier som Storbritannia, og hvorfor man selv om bankene ble nedstengt tillot landets økonomiske og politiske maktelite å overføre store verdier til utenlandske banker.

Dette var selvfølgelig et varsel om dårligere økonomiske tider, og eliten i landet var godt kjent med hvordan landets økonomi virkelig så ut, og kunne derfor handle før krisen var et faktum.

Nå ser vi det samme hende i Kina, og de som har fulgt med i timen litt kan bekrefte at det over lengre tid nå har vært en flukt av kapital fra Kina til vestlige land som USA og Storbritannia, og at mye av verdiene er investert i hva man kaller «hard cash» som eiendom, og luksusvarer.

Verdiene er oftest ikke investert i aksjemarkedet da dette vil bli påvirket den dagen den kinesiske økonomiens virkelige status kommer til overflaten.

Som sagt er den Kinesiske nedgangen vi nå ser noe man over lengre tid har vært klar over, og mange økonomiske eksperter som ikke ansees som politisk korrekte har lenge advart mot dette. Man advarer dessuten om at dette bare er begynnelsen på den Kinesiske nedgangen, og at vi i de kommende månedene og årene vil se en betydelig forverring av den Kinesiske økonomien.

Personlig tror jeg vi bare har nå har sett begynnelsen på slutten av Kinas veldige økonomiske oppgang og at Kina nå desperat forsøker å stabilisere sin økonomi før den økonomiske boblen de har skapt over lang tid nå sprekker, og verdensøkonomien går inn i en dyp resesjon.

Vi vil nok få en del svar nå i september på hvordan verdensøkonomien ligger an, men jeg forventer at vi i løpet av året og frem mot 2017 ikke kan forvente noe særlig vekst, men heller må forberede oss på økonomiske nedgangstider de neste 3-4 årene.

Dersom du er uenig med meg eller du har spørsmål kan du legge igjen en kommentar under.

Kilde: ekstremisten.blogg.no

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s