Hvorfor jeg mener at krigen mot narkotika er tapt

Krigen_mot_narkotika
Her er det veldig viktig for meg å påpeke at når jeg i denne artikkelen snakker om narkotika så snakker jeg ikke om sterke narkotiske stoffer som heroin eller kokain, men om cannabis/hasj, steroider og lignende stoffer.

Jeg vil også påpeke at min personlige mening er at INGEN bør benytte seg av noen former for narkotika, og at jeg personlig hverken drikker eller røyker, men at jeg er for folks individuelle rett til å bestemme over ens egen kropp, og hva de ønsker å putte inn i den.

Tingen er den at staten nå siden slutten av 60-tallet har drevet en aktiv «krigføring» mot narkotiske stoffer, og at denne «krigen» ikke bare har kostet skattebetalerne veldig mye, men også har ført til at mange unge mennesker har opparbeidet seg et rulleblad som siden i livet vil kunne hindre dem i å få seg en godt lønnet jobb.

Krigen mot narkotika har også ført til at kriminelle nettverk har kunnet etablere seg i Norge, og har kunnet berike seg på folks avhengighet og elendighet. Dersom man ikke hadde kriminalisert de svakeste narkotiske stoffene, og fått dem inn i et lovlig markedssystem ville man kunne fjernet mange av de negative konsekvensene og kriminaliteten som i dag er forbundet med disse stoffene.

Man kan med enkelhet argumentere for at en endring i lovverket ville kunne føre til mindre kriminalitet og større skatte inntekter for staten samtidig som det ville redusere de kriminelle nettverkenes evne til å tjene penger på folks elendighet og avhengighet.

I dag er det ifølge straffeloven § 162 at det er forbudt å tilvirke, innføre, erverve, oppbevare, sende eller overdra cannabis. Bestemmelsen har en strafferamme på opptil 21 års fengsel, men ved mindre overtredelser får man forelegg, bot eller en kortvarig fengselsstraff. Retningslinjer fra justisdepartementet angir for tiden en grense på opptil 15 gram cannabis for forelegg.

Bruk er forbudt etter legemiddelloven § 24. I lovens § 31 blir det fastslått at bruk av narkotika kan gi en straff på bøter og fengsel inntil 6 måneder. Den mest vanlige reaksjonen på bruk av cannabis vil også være et forelegg.

Som dere ser så er det ikke her snakk om et forenklet forelegg som ikke ville bli registrert, men et vanlig forelegg som havner på vedkommende kriminelle rulleblad. Det vil som jeg nevner tidligere bety at om din 15 år gamle sønn eller datter er på fest, og blir tatt i å røyke hasj vil få dette på sitt kriminelle rulleblad, og vil med det ha ødelagt sine muligheter til å ta enkelte høyt betalte jobber.

Mitt syn er derfor at man burde få salget av disse stoffene inn i et lovlig system slik at man kan bruke inntektene fra salget til å drive et aktivt informasjonsarbeid rettet mot unge om skadene ved bruk av de ulike narkotiske stoffene, og til å bygge avrusings sentre.

Jeg tror ikke løsningen på alle samfunns problemer er bruk av fengselsstraff, og jeg mener at staten ikke skal ha noen rett til å bestemme over folks rett til selvbestemmelse over egen kropp.

Nå er det sikkert mange her som ikke er enig med meg, og noen som er enige så det ville være fint om dere alle la igjen en kommentar med deres syn på saken.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s