NATO general advarer mot terrorister blant flyktningestrømmen til Europa

General-Philip_Breedlove
Washington: -Voldelige ekstremister, kriminelle og fremmedkrigere utgjør deler av den daglige flyktningestrømmen til Europa.

I et høringsinnlegg for det amerikanske Senatets Armed Services Committee sa U.S. Air Force Gen. Philip Breedlove at den Islamske Staten sprer seg som en kreftsvulst blant flyktningene for å ta en siste stand i sin kamp mot den Europeiske Union og USA.

General Philip Breedlove uttalte videre at «kriminelle, terrorister og returnerende fremmedkrigere er en daglig del av flyktningestrømmen in i Europa», og la til at rapporter tilsier at rundt 6 000 fremmedkrigere har deltatt i krigen for IS i Syria og Irak, og at rundt 1 500 av disse nå har returnert til Europa.

Breedlove uttalte videre at flyktningkrisen i tillegg til å øke terror faren, også la trykk på de Europeiske nasjonene, og at man dermed ville kunne se en økende spenning mellom Europas etniske befolkning og flyktningene.

Breedlove advarte også om den potensielle faren Russlands militære oppbygning utgjør for Europa, og at Russerne benytter krisen i Syria til å legge press på de Europeiske nasjonene.

Kilde: AP

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s