Tysklands høyesterett åpnet høring om forbud mot partiet NPD

Tyskland-NPD-Forbud

Berlin: – Høyesterett i Tyskland åpnet tirsdag en høring rundt et forbud mot landets største innvandringskritiske parti, etter anklager fra myndighetene om at partiet sprer rasistisk og anti-semittisk propaganda.

Dette er det andre forsøket fra myndighetenes side på å bannlyse partiet, og om et forbud skulle bli vedtatt vil det være det første forbudet mot et politisk parti i landet på 60 år.

Det Tyske parlamentet forsøkte i 2013 å få bannlyst det Nasjonal Demokratiske Partiet (NPD) etter at partiet gikk ut, og mente man burde avskaffe all statlig støtte til politiske partier og organisasjoner. Parlamentsmedlemmer fra de andre politiske partiene i landet mener NPDs forslag om forbud mot statsstøtte til politiske partier bryter med landets grunnlov, og mente dermed et forbud mot partiet var på sin plass.

Myndighetene forsøkte også i 2003 å få partiet bannlyst, men domstolene forkastet alt bevismateriale ettersom det utelukkende stammet fra betalte statlige informanter.

Representanter fra myndighetene hevder denne gangen at ingen beviser i saken stammer fra betalte informanter, og håper dermed at domstolene ikke vil forkaste saken.
At forsøket på å forby det innvandringskritiske partiet i en turbulent tid der innvandringen står høyt på den politiske agendaen, og der Europa er midt i en immigrasjonskrise sees på av mange som et desperat forsøk fra myndighetene på å kneble den politiske opposisjonen.

Det er ventet at det vil falle dom i saken om et par måneder.

Kilde: AP

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s