Kinas plan for utbedring av forsvaret truer verdensfreden

China_PLA
Kina har de siste seks månedene avdekket den største militære overhalingen siden Korea krigen, og har planer om å oppgradere Folkets Frigjøringshær som i dag teller 2.3 millioner soldater til en stridsdyktig hær verdig det 21 århundre, og som er kapabel til å vinne en moderne krig.

Kina har i tillegg til en kraftig modernisering og oppgradere av ut datert strids materiale, også fokusert mye på å endre hærens organisasjonsstruktur for å kunne føre en moderne krig hvor moderne teknologi blir stadig viktigere.

«Kina er i ferd med å forandre seg fra å være en stor nasjon til å bli en stor mektig nasjon» uttalte Xi i November 2015.

Det er ventet at fokuset på oppgraderingen av forsvaret, også i år vil være hovedfokus et i årets forsvarsbudsjett.

Mange eksperter frykter Kinas veldige oppbygging av forsvaret på grunn av Kinas stadige utfordring når det kommer til å hevde sin suverenitet i Sørkinahavet hvor landet blant annet har bygget små øyer.

Også Japan, Vietnam og andre land i regionen har varslet at de i tiden fremover vil ha et større fokus på oppbyggingen av sitt forsvar, og situasjonen i Sør-Kina havet er veldig spent.

Kilde: Bloomberg.com

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s