NHS ønsker å høste organer bra babyer


Det britiske helsevesenet ønsker nå å gi fødende kvinner med et skadet foster muligheten til å føde barnet i stedet for å abortere slik at de kan høste barnets organer.

Det er den britiske helseorganisasjonen National Health Service (NHS) som har kommet med det kontroversielle forslaget som har til hensikt å redusere ventetiden for barn som trenger en organtransplantasjon.

I dag er det ca 7 000 barn som står på venteliste for å få en organtransplantasjon og NHS mener forslaget vil kunne redde mange av barna på listene, men forslaget har møt sterk motstand, og har ført til en stor etisk debatt der kritikerne kaller forslaget forkastelig.

Forslaget går ut på at når en kvinne har fått beskjed om at hennes barn vil ha liten eller ingen mulighet til å overleve en fødsel så skal en lege veilede kvinnen frem til fødselen slik at organene fra hennes dø fødte barn kan høstes.

Kritikere av forslaget har sagt det vil åpne for misbruk, og barn som i dag ville blitt reddet, om forslaget går gjennom vil kunne ende opp som rene produkter for organindustrien.

Man har blant annet vist til et ganske grotesk eksempel fra USA der en overlege ved en medisinsk institusjon ved hjelp av skjult kamra viste hvor kynisk nettopp organindustrien virkelig er.

I Amerika har fenomenet med organhøsting fra aborterte barn lenge vært et omstridt emne, og kritikerne har lenge hevdet at organisasjoner som Planned Parenthood har tjent store penger på organer fra aborterte fostre.

Som videoen i begynnelsen av denne saken viser så har kritikerne så langt hat 100% rett i sin kritikk, og det har vist seg at penger ofte er en stor drivkraft når det kommer til emner som dette.

Kilde: dailymail.co.uk

Advertisements

One thought on “NHS ønsker å høste organer bra babyer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s