Twitter sensurerer Hillary Clinton kritikere

Omid-Kordestanir
I følge en nyhets artikkel i nettmagasinet The Hill har nettgiganten Twitter valgt å fratre sine tidligere prinsipper om nettnøytralitet når det kommer til amerikansk politikk, og sensurerer nå aktivt kontoer som kritiserer demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton.

Twitter er mest kjent som frontlinjen for ytringsfrihet verden over, og som har måtte tåle masse kritikk for sin liberale tilnærming til ytringsfriheten ved å stole på at brukerne selv vet å sette grenser for hva som er akseptabel oppførsel, opplever nå sterk kritikk for måten de sensurerer politiske motstandere på.

Mange spør seg nå «hvorfor» twitter plutselig har endret sine holdninger til ytringsfriheten, og hvorfor twitter nå nå har stengt ned en gressrotbevegelsen sin hashtag som førte en diskusjon angående det demokratiske partiets nominsajonsvalg?

Svaret finner vi som vanlig ved å følge pengene.

Bare tre dager etter at styrelederen for Twitter Omid Kordestani arrangerte en innsamlingsfest for Hillary Clinton ble hashtagen #WitchHillary åpnet av en Black Lives Matter aktivist for å protestere mot Hillary Clintns motstridende holdninger i mange saker.

#WitchHillary eksploderte og endte etter bare få timer på førsteplass over Twitters hashtag liste, og truet med dette Hillary Clintons valgkampanje i Sør Carolina, og utfordret Hillarys standpunkter og troverdighet når det kom til hennes holdninger til afro-amerikanere.

På tross av #witchHillary’s popularitet, og de mange viktige diskusjonene som pågikk der ble tråden uventet og plutselig nedstengt, og kontoen til dens skaper suspendert, og mange twitter brukere stiller nå spørsmål til hvordan en bedrift som hevder å kjempe for ytringsfrihet og demokrati verden over hjemme i USA kan bedrive ren sensur av sine egne brukere.

Det spekuleres også i om dette kan bety døden for Twitter som allerede sliter med fallende brukertall, og nyrekruttering.

Kilde: thehill.com

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s