Er det virkelig så latterlig at Mexico betaler en grensemur?

mexicos-southern-border
Den politisk korrekte pressen har de siste månedene forsøkt å latterliggjøre den republikanske presidentkandidaten Donald Trumps uttalelser om at han vil få Mexico til å betale for en grensemur mellom USA og Mexico, men spørsmålet er om dette virkelig er så umulig og latterlig?

De aller fleste ser for seg at Mexicos regjering representert ved landets president skal møte opp i det hvite hus med en «kiste full av gull» som skal dekke kostnadene for byggingen av en grensemur noe som selvsagt er latterlig og usannsynlig, men allikevel fortsetter pressen her i landet å fremme nettopp dette bildet.

Det man da må spørre seg om er hvorvidt norske journalister, og andre politisk korrekte journalister verden over virkelig er så dumme som det de gjør seg eller om de har en politisk agenda som får dem til å fremstille verden på en så tåpelig måte som det de gjør.

Om man virkelig ønsker å forstå hvordan Donald Trump som er en veldig smart mann, og som har skrevet flere lærebøker i økonomi tenker rundt dette med å finansiere byggingen av ting så må kan man enten lese hans bøker rundt økonomi eller man kan forsøke å bruke litt logikk.

Ser man for eksempel til hvordan man i Norge finansierer ulike veiprosjekt ved hjelp av bompenger, eller ulike avgifter på bil som i realiteten betyr at bilførerne finansierer veiene de kjører på, og ikke staten.

Overfører man dette enkle prinsippet til USA og Trumps løfte om at Mexico skal betale for byggingen av en mur, og at de skal gjøre det med glede så kan man også se litt på hvilke land som er Mexicos største handels partnere.

Som de aller fleste sikkert vet så er det USA som er Mexicos største handelspartner, og Mexico er helt avhengige av å kunne selge sine varer i USA for å ha en levedyktig økonomi. Det betyr at om Trump som president pålegger Mexico en ekstra skatt på enkelte vare og tjenester på eks. 2% så vil han med enkelhet ha finansiert byggingen av en mur, og Mexico vil juble over at han ikke la på en høyere tollavgift.

Man kan også se for seg at byggingen av denne muren ikke bare vil gi arbeidsplasser til grensevakter, men at den under byggingen vil gi flere hundre nye arbeidsplasser til amerikanere noe som igjen vil gi staten økte skatte inntekter.

Så når man kaller Trumps forslag om å bygge en mur for å forsvare landets grenser mot Mexico som allerede i dag selv har bygget en tilsvarende mur mot sine naboer i sør for latterlig, rasistisk osv så er man enten utrolig kunnskapsløs eller så har man en bestemt politisk agenda man ønsker å fremme.

Folk må snart begynne å tenke selv!

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s