Establishmentet kan ikke stoppe ham


Den tidligere «Speaker of the House» og partitoppen Newt Gingrich har nå uttalt at det vil være umulig for partiledelsen å stoppe Donald Trump om han vinner stort i Florida.

«Vi vil ikke ha muligheten til å stoppe ham uten å rive partiet i stykker» uttalte Newt Gingrich før gårdagens nominasjonsvalg.

Det har den siste tiden vært mange spekulasjoner om hvorvidt partiledelsen planlegger å fra ta Donald Trump seieren ved en såkalt «brokered convention». Nominasjonsreglene i det republikanske partiet sier at om ingen av kandidatene får 50% av delegatene ved den første opptellingen fristilles delegatene, og står dermed fritt til å stemme slik partiledelsen ønsker.

Newt Gingrich kaster nå kaldt vann i hodet på de som har satt sin lit til at en såkalt «brokered convention» skal kunne fra ta Donald Trump en seier ved å uttale at «Det er barnslig å tro at en eller annen super forhandler i partiet plutselig skal komme inn, og endre valgresultatet etter at millioner av amerikanere har avgitt sin stemme», og han fortsatte med å si «det finnes i dag kun to aktuelle kandidater å velge mellom. Den ene er Donald Trump, og den andre er Ted Cruz».

Gingrich kommer allikevel med sine egne spekulasjoner der han sier at det finnes en mulighet for at Trump og Cruz inngår en allianse slik de gjorde i starten av nominasjonsvalget for å hindre nettopp en «brokered convention».

Han mener begge de to gjenværende kandidatene har et felles ønske om å knuse den gamle partiledelsen, og på den måten gjenoppbygge folkets tillitt til partiet.

Kilde: breitbart.com

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s