Vellykket tilkobling av bionisk fingertupp


Det er nå blitt gjort store steg innen utviklingen av proteser, og forskere har nå greid å utvikle en bionisk fingertupp som lar amputerte få tilbake følelsen.

Den bioniske fingertuppen som forskere nå har laget må ved hjelp av kirurgi kobles til pasientens nervenettverk, og forskere har nå greid å utføre et vellykket kirurgisk inngrep hvor de har greid nettopp det.

Den bioniske fingertuppen som består av en mengde små elektroniske sensorer er koblet til nervene i pasientens underarm, og sender små elektriske signaler til nervene som så blir fanget opp av nervene og videreført til pasientens hjerne.

Videre undersøkelser av pasienten i ettertid av inngrepet har vist at pasientens følelser i den amputerte fingeren ligger på rundt 96% noe som skal være ganske nært oppunder følelsesgraden folk har i en vanlig fingertupp.

Mange mener denne vellykkede sammensmeltingen mellom teknologi og nervenettverket åpner for mange nye bruksområder, og at vi i tiden fremover vil se nye felt hvor teknologien blir tatt i bruk for også å kunne gi følelser til andre amputerte kroppsdeler.

Kilde: digitaljournal.com, engadget.com

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s