Kina bygger militærbase i verdensrommet

Kina_romfart
Kina skal ha bygget en romfartsinstallasjon i Argentina’s Patagonia region, og vil i løpet av 2016 utføre 20 oppskytinger av satellitter, komponenter til byggingen av en egen romfartsstasjon.

Det var i 2012 regjeringene i de to landene inngikk en avtale om byggingen av romfartsanlegget på argentinsk jord som skal gi støtte til Kinas utforskning av månen og verdensrommet.

Avtalen mellom de to landene skal også ifølge den Argentinske ambassaden i Beijing gi Argentina muligheten til å benytte romfartsanlegget i Argentina til å bygge opp og utvikle sitt eget romfartsprogram.

Mange frykter nå at det Kinesiske anlegget i Argentina vil bli brukt til utviklingen av et militært romfartsprogram da anlegget skal være drevet og styrt av det militære, og ikke av sivile forskere og entreprenører.

Det har også fremkommet informasjon om at Kina jobber med å bygge bakke til luft raketter som skal kunne skyte ned gjenstander som går i bane rundt jorden i tillegg til at man tester ut «laserkanoner» som skal kunne blokkere satellittsignaler.

Det hører også med til saken at forholdet mellom Argentina og Kina har blitt noe mer anstrengt etter at Mauricio Macri erstattet Cristina Fernández de Kirchner som landets president.

Kilde: sputniknews.com, foxnews.com

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s