Flere amerikanske senatorer støtter Trumps syn på NATO

nato
Donald Trump har under sin valgkamp for å bli USAs neste president kommet med flere kontroversielle utspill, og et av disse har ifølge den politisk korrekte pressen vært utspillet om at andre NATO land bør ta mer av utgiftene til forsvarsalliansen.

Nå viser det seg også at dette har blitt et tema under onsdagens møte mellom republikanske senatorer og NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg på Capitol Hill.
Kilder som var til stede under møtet har uttalt at senatorene «grillet» Jens Stoltenberg om hvorfor bare fem av de 28 medlemslandene bruker rundt 2% av BNP på forsvaret som er det offisielle tallet NATO anbefaler land å bruke.

Det ble også klart at man var mest kritiske til Tyskland som verdens fjerde største økonomi ikke greier nå opp til NATOS 2% anbefaling.
Selv om amerikanske politikere lenge har vært misfornøyde med sine Europeiske allierte, og emnet uoffisielt har blitt et diskusjons tema når amerikanske og Europeiske politikere møtes er det først nå etter Donald Trumps høylytte valgkampanje emnet virkelig har blitt en politisk sak i det amerikanske politiske landskapet.

«Det pågår nå en høylytt diskusjon i det amerikanske samfunnet nå, og amerikanere vet at vi bruker mye mer en hva vi har råd til som nasjon, og det blir vanskelig for oss politikere å rettferdiggjøre utgiftene når Europeerne ikke oppfyller sine forpliktelser. Vi vil derfor på et tidspunkt nå et vendepunkt om vi ikke ser noen forandringer fra Europeernes side» uttalte Bob Corker som er formann for senatets utenrikskomite (Senate Foreign Relations Committee).

Avsløringene viser at Donald Trumps ønske om at de Europeiske NATO medlemmene skal ta en større del av utgiftene med NATO samarbeidet ikke er så kontroversielle som det den politisk korrekte pressen vil ha det til, og man ser nå at stadig flere amerikanere stiller seg spørrende til hvorfor de amerikanske skattebetalerne skal betale for Europas sikkerhet.

Kilde: foreignpolicy.com

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s