Sveitsisk bankansatt: CIA sto bak Panama Dokumentene

panamadokumentene
En at tidenes største varslere innen amerikansk historie Bradley Birkenfeld som jobbet for den Sveitsiske storbanken UBS har nå gått ut og sagt at han ikke tror lekkasjen av de såkalte Panama Dokumentene er et resultat av en «varsler», men et resultat av amerikanske etterretningsorganisasjoner rettet mot USAs fiender.

Tirsdag sa Bradley Birkenfeld i et intervju med tv kanalen CNBC at kilden til lekkasjen av de 11 millionene dokumenter fra et Advokatfirma i Panama automatisk kan antas å stamme fra en varsler som ham, men at man burde være åpen for muligheten for at lekkasjen kan være resultat av en haker operasjon utført av amerikansk etterretning.

«Jeg er sikker på at det er CIA som står bak denne lekkasjen» sa han i intervjuet.

Birkenfeld underbygger sine påstander ved å peke på at det i hovedsak er land som har et anstrengt forhold til USA som er rammet av lekkasjene, og at det bør stilles spørsmålstegn til hvorfor man ikke finer noen amerikanske navn av betydning i dokumentene.

Da det ble nevnt at også den britiske statsministeren som er en av USAs nærmeste allierte også ble rammet av lekkasjen svarte Birkenfeld at den britiske statsministeren ble ansett for å være et såkalt «collateral damage» eller akseptert offer i en større etterretningsoperasjon.

Birkenfeld fortsetter med å si at han i sin tid som bankansatt i Sveits var godt kjent med aktiviteten til det Panama registrerte advokatfirmaet Mossack Fonseca, men at man anså de for småfisk i et større nettverk av institusjoner som hjalp rike kunder med skatte unndragelser.

Watchdog Rapport har tidligere skrevet om denne saken, og tatt opp problemet med den ukritiske holdningen til dokumentenes kilde samt det faktum at man velger å holde tilbake så mange dokumenter som det man gjør, og nesten utelukkende ser ut til å lekke dokumenter som rammer land og individer som er regnet som fiender eller kritikere av USA.

Watchdog Rapport Løgnen om panama dokumentene

Du kan i Youtube klippet under få en liten forklaring på hvem som står bak organisasjonen som har offentliggjort Panama Dokumentene.

Kilde: cnbc.com

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s