Den tradisjonelle journalismens undergang

WDR-Background
Det diskuteres nå stadig oftere i den politisk korrekte pressen om hvorvidt den tradisjonelle journalismen er i ferd med å bli forbigått av den alternative pressen, og enkeltindivider som kringkaster live show av seg selv der de utfører et eller annet stunt på direkten.

I tillegg til problemet med konkurrerende nyhetsplattformer ser man også at stadig flere utrykker en sterk skeptisisme til den politisk korrekte pressen, og at flertallet av de tradisjonelle medienes lesere IKKE stoler på informasjonen de blir gitt.

Sist ute er New York Times som i en artikkel i dag tar for seg problemet, og stiller spørsmål til hva den tradisjonelle pressen kan gjøre for å atter vekke folks interesse.

Et av de store utfordringene til dagens journalister er at de nærmest har blitt menneskelige kopi maskiner som sitter å kopierer hverandres nyhetsartikler i stede for å faktisk gå ut å bedrive kritisk granskende journalistikk.

Journalistene og de store pressehusenes tette samarbeid med myndighetene verden over har ført til at mye av den politiske journalistikken i dag ikke oppfattes som annet en gjengivelse av myndighetenes offentlige uttalelser, og den politisk korrekte selvsensuren har ført til at journalister sjeldent «tør» eller får lov til å stille kritiske spørsmål rundt politisk ladede saker.

Det finnes i dag mange eksempler på journalister som har tatt «bladet» fra munnen, og som har stilt de «rette» kritiske spørsmålene som man skulle trodd redaksjonene ville juble over ble stilt ettersom ekte journalisme og søken etter sannheten i en sak ofte vekker lesernes interesse mer en ren politisk korrekt oppgulp.

Men den gan ei. Disse journalistene har i stede for å oppleve redaksjonens støtte i kampen for å nå frem til sannheten, opplevd å bli sparket eller få sin stilling redusert til papir sortering på et eller annet bakrom.

Den politisk korrekte selvsensuren blant journalister og mediehusene i vesten har ført til et journalistisk forfall, og en sterk mistro til ALT den politisk korrekte pressen rapporterer om blant den vanlige mannen og kvinnen i gata.

Folk bryr seg derfor mindre om å lese de politisk korrekte nyhetene ettersom det sjeldent kommer noe nytt, og alle saker er vinklet fra den samme politisk korrekte vinklingen, og mange trekker derfor mot de alternative nyhetssidene der det ofte er mye innhold som ikke har noen som helst politisk eller økonomisk innhold, men som av brukeren i det minste oppfattes som ekte.

Watchdog Rapport forsøker som dere kanskje har sett å legge seg på en linje midt i mellom disse to ytterpunktene, og vi har som ønske at ALT innholdet på vår nyhetsplattform ikke bare skal oppfattes ekte og faktabasert, men også skal være det.

Vi bryr oss mindre om å være politisk korrekte da vi mener vår viktigste oppgave er å formidle fakta baserte nyheter til våre lesere, og at det får være opp til de enkelte politiske partiene å forsvare eller spre sitt politiske budskap.

Vi håper derfor at flere nå vil bli med oss i kampen for opprettelsen av en ekte politisk uavhengig nyhetsside hvor vi i størst mulig grad forsøker å forholde oss til fakta samtidig som vi søker å være så politisk objektive som mulig.

Det vil selvfølgelig oppstå situasjoner der en sak krever en viss grad av subjektivitet, og i disse saken SKAL vi opplyse våre lesere om at saken er skrevet fra et subjektivt perspektiv, og at saken således ikke kan ansees som rent fakta basert.

Vi håper dere alle vil følge og støtte arbeidet med Watchdog Rapport, og at nye flinke skribenter som ønsker å spre fakta tar kontakt og bidrar med innhold.

Kilde: New York Times

Advertisements

One thought on “Den tradisjonelle journalismens undergang

  1. Tilbaketråkk: Den tradisjonelle journalismens undergang – halfmancitizen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s