Nederlandsk avis fremstiller Tyrkias president som den apen han er

erdogan_ape
Etter helgens arrestasjon av en Nederlandsk journalist i Tyrkia publiserte Nederlands mest populære avis De Telegraaf en karikatur tegning hvor President Recep Tayyip Erdogan fremstilles som en hissig ape som knuser Europas ytringsfrihet.

På karikaturen ser man en ape med Erdogan’s ansikt som knuser den Tyrkisk fødte Nederlandske journalisten Ebru Umar som søndag ble arrestert for å ha fornærmet presidenten. Apen står på en stor stein med påskriften «Apenrots» som på Norsk apesteinen som er et Nederlandsk kallenavn på det Nederlandske utenriksdepartementet.

Umar som er skribent for avisen Metro ble anholdt søndag av Tyrkiske myndigheter som etterforsket henne for ærekrenkelser av landets president grunnet tritter meldinger hun har lagt ut hvor hun kritiserer den Tyrkiske presidenten.

Umar ble sluppet fri sent søndag kveld, men har fått beskjed om å ikke forlate landet da etterforskningen rundt hennes twitter meldinger ikke enda er avsluttet.

Det Tyrkiske angrepet på europeeres ytringsfrihet er ikke begrenset til den Nederlandske journalisten, men pågår også for fullt i Tyskland der forbundskansleren Angela Merkel nylig annonserte at hun ville tillate at den Tyske standup komikeren Jan Böhmermann blir straffeforfulgt på bakgrunn av et dikt han leste opp på Tysk TV.

De Tyrkiske angrepene på europeeres ytringsfrihet har ført til sterke reaksjoner over hele Europa der blant annet et britisk nyhetsmagasin lanserte en rekke «krenkende» dikt om Erdogan.

Det ser også ut til at både Nederland og Tyskland nå i kjølevannet av de siste dagers hendelser vil fjerne sine såkalte lèse-majesté lover.

Det eneste stedet der man ikke har fått noen krenkende dikt eller karikaturer av Erdogan i pressen til støtte for journalistene som nå er forfulgt av Tyrkia er i Norge.

Kilde: Washington Post

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s