Iranske myndigheter konfiskerer hunder

hund_islam
Iranske myndigheter har igangsatt en storstilt aksjon for å gjøre en ende på den «vulgære vestlige praksisen» med å ha hunder som husdyr.

Konfiskeringen fant sted i den lille byen Shahin Shahr i Isfahan provinsen, og er et resultat av en lokal aktors religiøse forfølgelse av vestlig influert kultur i landet.

Ifølge en anonym hundeeier ble de besøkt av personer som utga seg for å være fra de lokale myndighetene, og som hevdet de måtte ta med seg hunden for å vaksinere den.

Da hundeeieren seinere på dagen oppsøkte den lokale veterinæren var det ingen der som hadde kjennskap hverken til vaksinasjonsprogrammet eller den desperate hundeeierens hund.

Ifølge lokale nyheter er konfiskeringen av hunder et resultat av den lokale aktoratoren Mohsen Boosaidi religiøse tolkning av hundehold.

«Hundehold er «haram» forbudt ifølge religiøse ledere» skal Mohsen Boosaidi ha uttalt til det lokale nyhetsbyrået Fars 19 juni.

«Viss vi finner ut at noen har hunder eller promoterer vulgær vestlig kultur, vil vi slå hardt ned på det» skal Mohsen Boosaidi videre ha uttalt.

Ifølge Javid Al-e Davood som er leder for Irans organisasjon for dyrevelferd skal konfiskeringen av hunder ha vært i strid med loven, og skal ikke være i tråd med islamsk kultur eller lære selv om hunder ansees for å være skitne fyr ifølge Islam.

Hundene som er blitt konfiskert er frem til dags dato ikke returnert til sine eiere, og det er ikke kommet noen informasjon fra Iranske myndigheter om at så vil bli gjort.

Kilde: Samaa.tv

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s