Hollande i møte med Marine Le Pen for å diskutere Brexit

MarineLePen
Den franske presidenten François Hollande samlet sammen landets mest fremtredende politiske ledere for et møte for å diskutere Storbritannias valg om å forlate EU.

Blant de politiske lederne var også lederen for Front Nasjonal Marine Le Pen som har vist seg å være frankrikets argeste EU kritikker, og som har som mål å trekke Frankrike ut av EU.

Med litt under et år til neste presidentvalg der både Marine Le Pen og Hollandes forgjenger Nicolas Sarkozy forventes å stille som kandidater viser Britenes avgjørelse om å forlate EU at avgjørelsen også vil spille en viktig rolle i det kommende Franske presidentvalget.

Britenes avgjørelse har også gitt vind i seilene til Marine Le Pens parti Front Nasjonal som nå går frem på de aller fleste meningsmålinger, og man har også før dette sett at partiet har har fremgang i flere lokalvalg rundt om i landet.

Marine Le Pen benyttet Lørdagens møte til å fremme hennes partis krav om en folkeavstemning angående Frankrikes EU medlemskap, men sa at hennes krav ble avvist, og at hun dermed hadde forlatt møtet med en følelse av at møtet var meningsløst.

Videre skal hun ha uttalt at det i møtet hadde fremkommet informasjon som tyder på at man ønsker å gjøre britenes utmeldelse av unionen så smertefull som mulig for å statuere et eksempel.

Kilde: ft.com

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s