Kan kuppforsøket i Tyrkia ha vært en «falskt flagg» operasjon

tyrkisk_kupp_Erdoğan
Det er stadig flere som nå spør seg om det mislykkede statskuppet i Tyrkia kan ha vært isenesatt av Tyrkias president for å gi ham den støtten han trenger for å konsolidere mer makt under president embetet.

Historisk har tilsvarende isenesatte «angrep» tidligere vært benyttet med det samme målet, og det mest kjente er det isenesatte angrepet på den Tyske Reichstag bygningen i 27. februar 1933 som ga Hitler og hans regime den nødvendige støtten til å innføre nazistenes diktatur.

Tyrkias president og sterke mann Recep Tayyip Erdoğan har de siste årene jobbet hardt politisk for å konsolidere mer makt under president embetet, men har manglet ned nødvendige politiske støtten til å overføre statsministerens makt til presidenten.

Nå med den støtten mange nå mener Recep Tayyip Erdoğan vil få som et resultat av det mislykkede statskuppet vil han ha mer en nok stemmer til å samle ALL makt rundt seg selv og presidentembetet.

Tyrkia ser med dette ut til å følge i Tysklands fotspor, og går i stadig større grad i retning av å være et regelrett diktatur, styrt av en sterk mann på toppen.

Det merkelige i denne saken er hvordan NATO, USA, EU og Norge har valgt å stille seg bak den oppkommende Tyrkiske diktatoren Recep Tayyip Erdoğan uten å stille spørsmål til hva bakgrunnen for statskuppet er.

Det er også utrolig å se hvordan verdenspressen ukritisk rapporterer President Erdoğans versjon av statskuppet til tross for Erdoğans stadige innstramninger av pressefriheten, og demokratiet i landet.

Watchdog Rapport har per i dag ingen faste beviser for at statskuppet er en såkalt «falskt flagg» operasjon, men vi holder muligheten åpen, og stiller spørsmålene det ser ut som ingen andre tør stille.

Advertisements

3 thoughts on “Kan kuppforsøket i Tyrkia ha vært en «falskt flagg» operasjon

      • Ser den. Men det jeg ikke skjønner er vårefolkevalgte som i Egypt støttet militærkuppet mot nettopp det muslimske brorskap. Mens de i Tyrki gjør det motsatt. Er det trangen til å støtte en vinner i etterkant eller mangel på innsikt i den virkelige verden?

        Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s