Russland avholder stor atomkrig øvelse

putin_obama_verdenskrig
Russland holder i disse dager en massiv atomkrig øvelse som involverer over 40 millioner mennesker over hele landet, og mange spør seg nå om vi er i ferd med å bevege oss inn i en ny kald krig.

Over 200 000 soldater og nødhjelpspersonell deltar i det som er landets største sivilforsvarsøvelse mot atomkrig siden den kalde krigen ble ansett for å være over på slutten av 90 tallet.

Øvelsen kommer etter at Russland har anklaget USA og vesten for å vise aggresjon ovenfor Russland, og samtidig som konflikten i Syria trappes opp.

Mange tidligere sovjet stater frykter nå for at vi beveger oss inn i en ny kald krig, og gir vesten skylden for at faren for en atomkrig nå har økt.

Russland på sinn side forbereder befolkningen på atomkrig, og hevder at om det skulle bli en krig så vil den være initiert av USA og vesten.

Samtidig med at konflikten mellom Russland og USA over Syria øker har også konflikten mellom USA og Kina økt betydelig det siste året i Sør-Kinahavet hvor USA bestrider Kinas krav på flere små øyer.

Retorikken mellom Russland og Kina på den ene siden, og USA og NATO på den andre blir bare skarpere, og mange frykter nå at en liten feil vil kunne utløse en større konflikt som kan få katastrofale konsekvenser for verden.

Utfallet av det amerikanske presidentvalget kan også få konsekvenser for konflikten da det har vist seg å være store forskjeller på de to presidentkandidatenes syn på USAs Russland politikk.

Mens demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton sier hun skal fortsette en hard kompromissløs tone ovenfor Putin og Russland, har republikanernes presidentkandidat Donald Trump uttalt at han ønsker ett normalisert forhold til Russland, og at han ønsker dialog med Putin.

Flere amerikanske generaler som er blitt intervjuet i ulike medier har uttalt at landets militære styrker ikke er klare for en større militær konflikt nå da landets forsvarsresurser de siste årene har vært strukket til randen av hva de klarer.

Samtidig kommer det stadige meldinger fra Russland og Kina om nye moderne fly og våpensystemer som er under utvikling, og at landets militære styrker er fullt utrustet til å motstå enhver konflikt.

Kilde: The Sun

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s