Hillary Clinton anklager Saudi Arabia for økonomisk støtte til IS

clinton_foundation_saudi-arabia
Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton sendte i 2014 en epost til sin valgkamp leder John Podesta som da var rådgiver for president Obamas hvor hun forklarer hvordan Saudi Arabia og Qatar gir økonomisk og strategisk støtte til terror organisasjonen IS.

I eposten sent 17. August 2014 skisserer Clinton en åtte punkts plan til hvordan hun vil overvinne IS i Irak og Syria. Planen hennes gikk blant annet ut på å støtte ulike opprørsgrupper, og unngå amerikanske bakkestyrker.

I eposten skriver Clinton «Mens denne militære/paramilitære operasjonen pågår, må vi bruke diplomatiske midler for å legge press på Saudi Arabia og Qatar som i dag gir økonomisk og militær strategisk støtte til IS og andre radikale sunni grupper i området.»

Qatar har siden gitt mellom 1 og 5 millioner dollar i bidrag til Clinton Foundation, mens Saudi Arabia har donert rundt 25 millioner dollar til Clinton stiftelsen.

Avisen Daily Caller har vært i kontakt med Hillary Clintons valgkampanje for å få en uttalelse på hvorvidt Clinton Foundation vil tilbakebetale donasjonene fra de to landene Hillary i sin epost anklager for å støtte terrorgrupper, men har ikke fått noe svar.

Norge er også blant nasjonene som gir pengestøtte til Clinton parets stiftelse, og ga i 2013 over 800 000 dollar (4,7 millioner kroner) til stiftelsen.

Hva pengene er brukt til er det imidlertid ingen som vet.

Kilde: dailycaller.com, Dagbladet.no

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s