Teknologiselskaper og staten angriper pressefriheten!!

fripresse
De siste ukene har vi hørt mye om kampen mot «Fake News» eller på norsk falske nyheter, og hvordan den såkalte etablerte pressen forsøker å komme sine konkurrenter til livs ved hjelp av sensur.

Det siste påfunnet er nå en avtalen mellom teknologiselskaper som Facebook, Google, og apple som sammen med Europeiske myndigheter OG SPESIELT godkjente nyhetsformidlere skal sensurere nyhetssaker i ulike sosiale medier, og på nettet for som det heler «hindre spredningen av FAKE NEWS».

Spørsmålet som da tvinger seg frem er «hva er fake news?»

Det er skremmende å se hvordan verdens journalister sitter stille og ser på at det innføres et sensurregime som når det er på plass fort kan misbrukes.

Hva skal journalistene si når de skriver en negativ artikkel om google eller facebook, og nyhetssaken ikke blir godkjent, men blir stemplet som «fake news»? eller når en artikkel som avdekker korrupsjon i et politisk parti etc blir sensurert, og stemplet som «fake news»?

Ser ikke dagens journalister hvordan denne sensuren vil ytterligere skape mistro til pressen, og at de skyter seg selv i beinet ved ikke å se farene med å gå den veien de nå har beveget seg inn på?

Falske nyheter har vi alltid måttet leve med, og stort sett har folk greid å skille ut hva som er falske nyheter uten hjelp fra store internasjonale korporasjoner og staten.

Historisk har de aller fleste virkelig falske nyhetene komt fra statsstyrte medier, og ulike korporasjoner som har ønsket å vinkle nyhetsbilde til egen favør, mens den frie pressen med sine granskende journalister har vært den vakthunden som har fått sannheten ut til folket.

Nå ser det imidlertid ut som om vakthunden er skutt, og korporasjonene sammen med staten overtar informasjonsstyringen i samfunnet med en underkuet presse jublende i bakgrunnen.

Om ikke pressefriheten i vesten har vært død tidligere så var den politisk korrekte pressens knefall for korporasjonene og statlig press det siste sikre dødsstøtet.

Nå må folket reise seg før det er for seint, og støtte den alternative pressen, og alle som ønsker ytringsfriheten velkommen ellers ender vi opp med det samme sensurregimet land som Kina og Nord-Korea har, og HUSK disse selskapene har fått god øvelse i pressesensur i Kina!!!!

Kilde: itavisen.no, Ekstremisten.com

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s