Bør tvunget microchipping av mennesker forbys med lov?

rfidimplantatDen amerikanske senatoren Becky Harris sier det ikke er så utenkelig at man innen kort tid vil måtte vurdere hvorvidt det bør lages lover som forbyr tvungen chipping av mennesker ettersom dette allerede i dag forekommer i enkelte land.

Lovforslag 109 il senatet foreslår å gjøre det til en klasse C forbrytelse å kreve at mennesker skal måtte implantere en radiofrekvens identifikator tilsvarende den man i dag bruker på dyr.

Ifølge Becky Harris kom lovforslaget fra en hennes velgere i Nevada.

«Da jeg begynte å sette meg inn i saken ble jeg overrasket over hvor alvorlig denne saken er, og hvor viktig det er at vi ser nøye på saken» uttalte Harris under en høring i senatets domstols komité på Mandag.

Videre forklarte hun at salget av radiofrekvensidentifikator brikker har skutt i været verden over, og at en bedrift i Australia som selger brikkene siden juni 2016 har solgt over 10 000 gjør det selv chipping utstyr.

«En pakke gjør det selv koster $100 dollar og det inkluderer ett RFID implantat og en injeksjons nål» sa Harris.

Videre forklarte Harris hvordan bedrifter både i Belgia og i Sverige i dag implanterer RFID brikker på sine ansatte slik at de kan benyttes som identifikasjonskort, døråpnere og til å betale lunsj i bedriftens kantine.

Harris fortsatte med å si at lovforslaget er skrevet etter modell fra liggende lover som er vedtatt i andre stater, og at hun ikke har noe imot frivillig chipping.

Ifølge The Wall Street Journal regner man med at mellom 30 – 50 000 RFID brikker beregnet for mennesker er solgt globalt.

Her hjemme i Norge ser det imidlertid ikke ut som om det er noen som bekymrer seg for at arbeidere, skoleelever eller andre borgere skal bli tvunget til å la seg chippes, og bedrifter sår dermed fritt til å innføre krav om RFID chipping for alle sine ansatte.

Det finnes mange fordeler med RFID implantat, men spørsmålet man må stille seg er hvorvidt disse fordelene utveier de sikkerhetsmessige risikoene med dem som hacking av sensitive persondata osv.

Watchdog Rapport mener det er på tide at man i Norge også ser hvorvidt ufrivillig chipping av mennesker bør forbys ved lov.

Kilde: reviewjournal.com

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s