Malika Bayan har kastet hijaben

malika_hijabMalika Bayan var den muslimske kvinnen som skapte store nyhetsoverskrifter i Norsk presse da hun etter å ha blitt nektet adgang hos frisørsalongen til Merete Hodne på Bryne i 2015.

Malika som hevdet seg utsatt for rasisme på bakgrunn av hennes muslimske tro, og det faktum at hun bar hijab gikk derfor til politianmeldelse av Merete Hodne for brud på diskrimineringsloven paragraf 135 a) som forbyr diskriminering på bakgrunn av rase, religion eller seksuell legning.

Merete Hodne på sin side hevdet at årsaken til at Malika ble nektet adgang til hennes salong ikke var på grunn av Malikas tro, men grunnet hennes bruk av hijab som Merete anser for å være et symbol for kvinne undertrykkelse.

Malika på sin side hevdet hijaben var et uttrykk for hennes religiøse overbevisning, og at den ikke på noen måter var kvinneundertrykkende, men at Merete hadde skjulte rasistiske motiver.

Under rettssaken som fulgte hevdet Merete Hovde at Malika og hennes venninne bevist hadde oppsøkt hennes salong for å provosere da du passerer flere frisørsalonger på vei fra Bryne sentrum til Meretes salong.

Det ble også fremstilt vitner som hevdet at Malika og hennes venninner hadde snakket om at de skulle ned til «rasisten», og man mente dermed det vitnet om at hennes besøk ikke var en spontan handling, men en bevist provokasjon da Malika fra før viste hvem Merete Hodne var og hvilket syn hun hadde på bruken av hijab.

Merete Hodne tapte rettssaken, og ble dømt til å betale Malika erstatning.

Nå har det derimot vist seg at Malika etter å ha vunnet rettssaken har kastet sin hijab noe mange mener er et bevis for at konflikten med Merete Hodne var en bevist provokasjon for å skade en politisk motstander.

Ovenfor TV2 ber Bayan de som leser saken og har en mening vise hensyn og sier følgende:

– Jeg ber om at leserne og alle de som kommenterer skal vite at jeg er en vanlig person med vanlige problemer. Jeg ønsker at folk tenker seg om før de dømmer en person de ikke kjenner.

Nå vil kanskje mange hevde at hun selv ikke har fulgt sitt eget råd da hun uten å kjenne Merete Hodne anklaget henne for å være rasist, og at hun nå må tåle at litt kritikk.

Hennes advokat Sulman Hussain mener det faktum at Malika nå kaster hijaben ikke vil ha noen innvirkning på saken mellom henne og Merete Hodne, noe det gjenstår å se om stemmer.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s