Offisielle kilder i USA mener ISIS har utplassert terrorister verden over

eurabia-1-500x488Terrorgruppen ISIS er under sterkt press fra politi og militære styrker verden over, men man tror ikke det vil ha store innvirkninger på gruppens evne til å begå internasjonale terror angrep.

«Vi tror internasjonale terrorangrep i den nære fremtid vil forbli stabil. ISIS har hat muligheten til å bygge opp en robust organisasjon med et backup apparat som kan begå internasjonale terror angrep» sa offisielle kilder i USAs forsvarsdepartement.

ISIS vil antageligvis fortsette å bygge en desentralisert angrepsstruktur bygget på oppildnendekommentarer på ulike nettforum.

«De har allerede mange folk på plass verden over som sympatiserer med dem.. vi tror de vil kunne fortsette å produsere en konstant strøm av propaganda som underbygger dems ideologi i Europa og andre steder» lød uttalelsen fra de offisielle kildene.

For tidspunktet er terror beredskapen i Europa ekstremt høy, og pådriverne for terror er i dag ISIS, Al Quada og andre Salafist grupper.

«På grunn av den høye beredskapen mot terror i Europa er det vanskelig for disse gruppene å begå tradisjonelle terror angrep, og vi ser derfor en stadig økning i såkalte «Lone Wolf» angrep» sa Kristian Bartholin sjef for anti-terrorarbeidet i Europarådet.

Inspirerende terror angrep ser ut til å bli stadig viktigere for ISIS i takt med at gruppen nå lider store militære tap, og mister store territorier i både Syria og Irak, og amerikanske eksperter tror ikke ISIS vil gi opp men snarere vil gå under jorden for så å vente på at en ny mulighet til å vokse byr seg.

Kilde: wtop.com

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s