Kinesiske katolikker frykter at Pave Frans vil angi dem til Kinesiske myndigheter

Image Credits: Giulio Origlia/Getty Images.

Image Credits: Giulio Origlia/Getty Images.

En kinesisk Cardinal har oppfordret Frans ikke å ofre jordiske utøvere av katolisismen for å gjøre en avtale med den kommunistiske regjeringen.

Kardinal Joseph Zen, den høyest rangerte kinesiske prelaten som tidligere fungerte som hjelpebiskop i Hong Kong, uttrykte bekymring rundt pave Francis sitt forsøk på å etablere diplomatiske forbindelser med Kina.

«Vi er veldig mye bekymret fordi det synes at Vatikanet kommer til å gjøre en svært dårlig avtale med Kina,» sa kardinal Zen i et intervju med LifeSiteNews.

Zen mener pave Francis «er virkelig naive» og «ikke kjenner de kinesiske kommunistene», og uttrykte derfor reservasjoner til menneskene rundt ham.

«Menneskene rundt ham er ikke bra. De har veldig gale ideer, og jeg er redd for at de kan selger vår kirkes fundament, «sa han.

Pave Frans har jevnlig indikert hans ønske om at Vatikanet skal etablere formelle diplomatiske forbindelser med Kina, som så langt har nektet på grunn av Vatikanets diplomatiske anerkjennelse av Taiwan og bekymringer over utvelgelsesprosessen for nye biskoper.

Avtalen vil gi den kinesiske regjeringen rett til å foreslå en liste over navn som paven ville bruke når han skal utnevne nye biskoper.

I Kina, møtes katolikker som ikke slutter seg til den statlige kinesiske patriotiske katolske assosiasjonen med undertrykkelse og fengsling.

Den kinesiske regjeringen krever også at utøvere av buddhisme, islam, protestantisme, og taoisme deltar i dems respektive statlige organer.

Under Frans, har bånd mellom Vatikanet og Kina stadig forbedret seg. Det kinesiske utenriksdepartementet sendte et notat av gratulasjoner til Pave Frans da han ble valgt til pave, i håp om at han ville ta en «praktisk og fleksibel» tilnærming med Kina.

Frans, for sin del, sendte et brev der han gratulerte Kinas president Xi Jinping da han ble valgt av den nasjonale folkekongressen.

«Vi er nær Kina,» sa Frans den gang. «Jeg sendte et brev til president Xi Jinping da han ble valgt, tre dager etter meg. Og han svarte. »

Ved hans første tur til Asia som pave, tillot Beijing pave Frans sitt ‘Alitalia charterfly fly gjennom sitt luftrom; noe de ikke tillot da pave John Paul II besøkte Sør-Korea i 1989. Den gang nektet Beijing ham å fly gjennom sitt luftrom.

I et klart forsøk på å berolige den kommunistiske regjeringen har pave Frans forsvart religionsfriheten i Kina, og hevdet at man i kina har religionsfrihet.

«I Kina er kirkene er fulle,» hevdet han i et intervju med den venstreorienterte spanske avisen El País. «Du kan fritt utøve din tro i Kina.»

Zen hevdet den kommunistiske kinesiske regjeringen ønsker noe mer enn «total overgivelse» fra Vatikanet, og uttrykte bekymring over Frans ‘vilje til å selge ut underjordiske kristne som har lidd etter brutal undertrykkelse i flere tiår.

«Du kan ikke gå inn i forhandlinger med den mentaliteten der du ønsker å signere en avtale for enhver pris», så dersom du overgir deg, forråder du ikke bare deg selv, du forråde også Jesus Kristus, «sa han.

Kilde: Infowars.com

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s