Ambassador: Mexico vil ta tilbake deporterte mekikanere, men ikke andre

I et eksklusivt intervju med sa den meksikanske ambassadøren til USA Carlos M. Sada at den meksikanske regjeringen ville ta tilbake meksikanere som er utvist fra USA, men understreket samtidig at den meksikanske regjeringen vil nekte å dekke USAs utgifter med byggingen av en grensevegg.

I sitt første TV-intervju som president i forrige måned sa President Trump til ABC at den umiddelbare bygging av en grensevegg i første omgang ville bli finansiert av amerikanske skattebetalere», men så vil bli refundert av Mexico.»

«Jeg forteller deg bare at det vil bli gjort en betaling,» sa Trump, og sverget «100 prosent» refusjon fra Mexico. «den vil skje på en måte, kanskje på en komplisert måte.»

Mexicos president Enrique Peña Nieto sa forrige måned i en TV-tale: «Jeg har sagt gang på gang. Mexico vil ikke betale for en vegg, og jeg fordømmer avgjørelsen i USA om å fortsette byggingen av en mur som, som i årevis har delt oss i stedet for å samle oss.»

I Trump administrasjonens utkast til retningslinjer for utvisning prioriteres udokumenterte innvandrere med kriminelle rulleblad for utvisning fra USA.

PJM spurte ambassadøren om den meksikanske regjeringen ville akseptere alle deportasjoner av innvandrere som har begått forbrytelser mens han bodde ulovlig i landet.

«Ja, så lenge de er meksikanere. Er de ikke er mexicanere, så nei, » sa ambassadøren etter sine møter ved National Governors Association vintermøte.

Sada henvise trolig til en del av et utkast til nye potensielle retningslinjer som ville tillate amerikanske myndigheter å sende asylsøkere «til det utenlandske sammenhengende territorium som de kom fra, i påvente av utfallet av endelig utvisningsvedtak», noe som betyr at ikke-Mexicanere vil kunne sendes til Mexico.

Les mer…

Kilde: pjmedia.com

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s