WikiLeaks avslører: CIA har stjålet Russisk produserte spionprogram og kan legge igjen spor som vil peke mot russland!

I følge de siste WikiLeaks dokumentene har CIAs Remote Devices Branch (UMBARGE) gruppe samlet sammen og vedlikeholdt en rekke ‘stjålne’ malware programmer som er produsert av andre stater, deriblant Den Russiske Føderasjonen.

Med UMBARGE og andre relaterte prosjekter kan ikke CIA bare øke sin evne til å utføre cyberangrep, men kan også legge igjen spor som vil peke mot gruppen eller nasjonen programmet ble stjålet fra.

Blant komponentene man finner i UMBARGE’s repertoar er keyloggere, passord samling, webcam capture, data ødeleggelse, privilegium eskalerings, stealth, anti-virus (PSP) unngåelse og undersøkelse teknikker.

Avdekningen som nå er gjort av Wikileak fører til at man kan stille spørsmål til hvorvidt det kan være CIA som har hacket DNC under presidentvalgkampen for så å legge igjen spor som peker mot Russland i et forsøk på å sverte Trump kampanjen.

Programmet som det ble hevdet ble brukt under hackingen av DNC sies å stamme fra Russland, men man har aldri kunnet påvise spor tilbake til Russiske grupperinger eller etterretningsorganisasjoner.

Kilde: russia-insider.com, WikiLeaks

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s