WikiLeaks avslører: CIA utforsket teknologi for å overta og benytte moderne bilers styringsteknologi i «hemmelige drap»

Nylig utgitte dokumenter ved Wikileaks avslører at CIA utforsket hvordan de kunne hacke styringssystemene til moderne kjøretøy for potensielt å kunne gjennomføre «hemmelige drap».

Takket være en ny varsler som nå blir kalt Snowden 2.0, og som har lekket 8,761 filer «fra et isolert, høyt sikret nettverk internt i CIAs senter for Cyber Intelligence i Langley, Virginia.»

Ett av disse dokumentene utgitt som del av «Vault 7 ‘avsløringen er knyttet til CIA’s interesse i å kapre datastyrte styringssystemer som brukes i moderne biler og lastebiler.

«Fra og med oktober 2014 CIA så CIA på måter å infisere kontrollsystemer som brukes av moderne biler og lastebiler. Hensikten med hackingen av disse systemene er ikke spesifisert, men det ville gjøre det mulig for CIA å engasjere seg i nesten uløselige drap », skriver Wikileaks.

Etter døden av journalisten Michael Hastings i 2013, som kontaktet Wikileaks bare timer før han døde for å informere dem om at han var under FBI etterforskning, gikk spekulasjonene på hvorvidt hans tilsynelatende bilulykke i høy hastighet i nærheten av Los Angeles Hancock Park var et målrettet attentat.

Hastings sendte en e-post timer før han døde hvor han sier han var «på sporet av en stor nyhet» og at det var nødvendig «å gå under jorden en stund.» Det viste seg i etterkant at saken Hasting var på sporet av involverte avsløringer om CIA.

Venner og kolleger bekreftet at journalisten var «veldig paranoid» og mente han var under statlig overvåking, og att han hadde mottatt flere drapstrusler. En nær venn av Hastings skal også ha fortalt nyhetsportalen Infowars at hans hjem ble besøkt av agenter fra ett ikke navngitt føderalt byrå dagen før han døde.

Den tidligere anti-terror tsaren Richard Clarke gikk senere åpent ut og bemerket at Hastings ulykke var «forenlig med et cyberangrep mot biler.»

Det faktum at CIA har utforsket hvordan man kan hacke biler i oktober 2014 viser tydelig at denne formen for teknologi har vært av interesse for byrået.

Andre dokumenter lekket av Wikileaks avslører også at CIA har vært aktiv i hackingen av mikrofoner i datamaskiner, smarttelefoner og TVer for å overvåke brukerens samtaler.

Frem til nå har påstander om CIAs overvåking av amerikanere blitt kalt «konspiratoriske», men nå ser det ut som om det som har vært kalt konspirasjonsteorier er blitt konspirasjons fakta.

Kilde: infowars.com

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s