Terror angrep ved Dusseldorf jernbanestasjon

En eldre mann ble angrepet med machete i Düsseldorf fredag bare timer etter et lignende angrep fra en psykisk syk asylsøker med øks skadet ni personer ved byens jernbanestasjon.

Det 80 år gamle machete offer, som ikke er navngitt, ble kjørt til sykehus etter å ha blitt overfalt på en parkeringsplass ved den nordlige utkanten av Düsseldorf. Hans angriper er fortsatt på frifot.

Lærere og studenter ved det nærliggende Theodor-Fliedner-Gymnasium fikk beskjed om å holde seg innendørs, mens politiet sperret av et skogområde nær Kalkumer Schlossallee, stedet hvor parkeringsplassen ligger.

Timer før han ble angrepet på 80 åringen angrep og såret en 36-år gammel asylsøker fra Kosovo ni passasjerer med øks på Dusseldorf jernbanestasjonen før han prøvde å flykte ved å hoppe fra en bro hvor han ble arrestert.

Aktoratet sa mannen, som heter Fatmir H, kom til Tyskland i 2009 og fikk innvilget midlertidig oppholdstillatelse av humanitære grunner.

«Jeg har opplevd mye, men jeg har aldri opplevd noe som dette,» sa et øyenvitne av asylantens herjinger.

«Vi sto og ventet på toget, og da toget kom hoppet plutselig noen ut med en øks og angrep folk. Det var blod overalt.»

Bilder fra hendelsen viser folk som forsøker å forlate stedet i panikk. (Artikkelen fortsetter under videoen)

En av passasjerene, Bruno Macedo, twittret mens angrepet pågikk. «.. Mann med øks jages av politiet ved Dusseldorf. Stationen er stengt, jeg i toget og ting ser dårlig ut,» skrev han, og la til : «. Hold deg unna #Dusseldorf togstasjonen gal mann med #axe er løs [sic]»

Økningen av voldelige angrep har skapt økt terror frykt i Tyskland, der man for mindre enn tre måneder siden hadde en tunisisk jihadist som kjørte en lastebil inn i folkemengden ved et julemarkedet i Berlin, og drepte 12 mennesker.

Blant de ni menneskene han skadet på torsdag kveld var en 13 år gammel jente og to italienske turister. Tre av ofrene er fortsatt i en alvorlig tilstand.

Fatmir H ble alvorlig skadet og brakk flere bein da han i ett rømningsforsøk hoppet ned fra en bru.

Han vil bli tiltalt for ni tilfeller av forsøk på drap, sier påtalemyndigheten.

Tysk Politiet nektet å referere til hendelsen som et «terrorangrep» ettersom man ikke mistenker ekstrem islamisme som motiv for noen av voldstilfellene.

Ifølge vanlige Tyskere Watchdog Rapport har vært i kontakt med som bor i området opplyses det om at folk flest ser hendelsen som et «terrorangrep», og at man gir Merkels «åpendør politikk» skylden for den økte volden man i dag opplever.

Kilde: telegraph.co.uk

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s