Irakisk soldat til svensk avis: «IS ville erobret Sverige i løpet av noen timer!»

Ifølge en irakisk soldat som kjemper mot den islamske staten i Mosul, ville ISIS erobret Sverige «i løpet av noen timer».

Uttalelsen ble publisert av krigskorrespondent Magda Gad, som for tiden dekker kampene mot ISIS i Irak for den svenske avisen Expressen.

Gad fortalte soldaten at enkelte kommuner i Sverige tilbyr IS «krigere» som returnerer fra Syria bolig, arbeid, utdanning og økonomisk støtte i et forsøk på å reintegrere dem i det svenske samfunnet.

Venstresiden i Sverige har støttet oppunder denne politikken, og hevder at det er bedre å hjelpe «ekstremister» enn å fremmedgjøre dem så lenge de ikke er etniske svensker. Hvorvidt det å tillate ISIS jihadister å returnere til Sverige er en god ide eller ikke har aldri vært en del av diskusjonen i Sverige.

Den irakiske soldaten, som risikerte livet for å kjempe mot IS fikk tårer i øynene ifølge Gad, som sa intervjuet med soldaten representerte ett av hennes verste øyeblikk i Irak, og at det var mer deprimerende enn å være under kraftig bombardement av ISIS.

Gad spurte soldaten hvor lang tid det ville ta ISIS å «ta Sverige».

«Not dager. Timer. I løpet av noen timer, «svarte han.

Gad ønsket å synliggjøre hvordan Sverige er et arnested for ISIS aktivitet. Sverige er blant de europeiske landene som produserer flest islamsk stat jihadister per innbygger.

Osama Krayem som var født i Malmö i 1992, reiste til Syria for å kjempe for ISIS i 2014 og returnerte til Europa ved å utgi seg for å være en flyktning ved hjelp av et falskt pass hadde jevnlig kontakt med Salah Abdeslam, en av terroristene som sto bak Paris massakren for å koordinere angrepet.

Krayem var også involvert i planlegging for Brussel bombing og hadde tenkt å være den nest metro bomberen, men trakk seg i siste øyeblikk.

Ironisk nok var Krayem med i en svensk dokumentar kalt Without Borders som handlet om «hvordan man skal lykkes med integrering av innvandrere i det svenske samfunnet. »

Gad nevner også i sin artikkel Mohamed Belkaid, en 35 år gammel algerisk immigrant som emigrerte til Sverige hvor han bodde i flere år før han ble drept av belgisk politi under raidet som førte til arrestasjonen av Abdeslam.

To andre mistenkte som greide å rømme under raidet, Ibrahim og Khalid El Bakraoui, gikk videre og utføre bombeangrepene i Brussel uken etter.

Belkaid var en del av et terrornettverk i Sverige sammen med en mann ved navnet Abu Omar, hvis oppgave var å rekruttere og finansiere ISIS jihadister, en operasjon han styrte fra to butikker med base i Stockholm.

Omar ble også knyttet til Paris og Brussel angrepene og er fortsatt på frifot.

Kilde: Infowars.com

Advertisements

One thought on “Irakisk soldat til svensk avis: «IS ville erobret Sverige i løpet av noen timer!»

  1. Tilbaketråkk: Irakisk soldat avslører: IS ville erobret Sverige i løpet av noen timer! ‹ 24avisen.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s