Amsterdams fremmedkulturelle ordfører gir Tyrkere rett til å holde demonstrasjon

Haag – Rotterdams ordfører ga torsdag tillatelse til å holde en pro-tyrkisk protest mot det nederlandske politiets håndtering av en voldelig demonstrasjon sist helg.

Tillatelsen kommer midt i krisen mellom Ankara og EU etter at flere land, inkludert Nederland blokkerte tyrkiske ministre fra å avholde valgkampanjer til støtte for president Recep Tayyip Erdogan.

Nederlandsk politi brukte lørdag hunder, hester og en vannkanoner mot steinkastende pro-tyrkiske opprørere i Rotterdam som avholdt en ulovlig protest mot forbudet.

Rotterdams ordfører Ahmed Aboutaleb har nå gitt sin godkjenning for en ny demonstrasjon klokken 1600 fredag som vil starter utenfor Rotterdams sentralstasjon.

«Demonstranter er blitt bedt om å forsvare tyrkeres rettigheter,» sa ordførerens talsmann Lennart de Jong.

Både Tyskland og Nederland blokkerte tyrkiske ministre fra å arrangere valgmøter for å innhente stemmene fra eksil tyrkerne den 16 april da det avholdes folkeavstemning om å gi Erdogan utvidede fullmakter.

Ankara ble spesielt provosert av Nederland som hindret den tyrkiske utenriksministerens fly fra å lande og som utviste ministerens familie.

Tillatelsen til demonstrasjonen kommer nå som en kald dusj for alle de nederlenderne som falt for landets sittende statsministers tilsynelatende «harde linje» ovenfor Tyrkia.

Kilde:

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s