Tyrkisk parti vant tre seter i Nederlands nasjonalforsamling

Denk som er Tyrkisk for «likestilling» er navnet på et nytt rent innvandrerparti med sterke koblinger til Tyrkia, og har som hovedsaker i sitt politiske partiprogram å fjerne ordet «integrering» for så å erstatte det med «akseptering».

Videre ønsker partiet å fjerne ordet «immigrant», og mener at rasisme i Nederland er strukturert og at ikke-vestlige forskjellsbehandles i møte med staten og politimyndighetene, og ønsker derfor at man skal opprette et «rasisme» register der såkalte «rasister» skal registreres slik at de kan forbys jobber innen det offentlige liv.

Partiet vil videre innføre Kinesisk, Arabisk og Tyrkisk som språkvalg både i barne- og ungdomskolenivå, og at islamsk undervisning, og at imamer må utplasseres i helsevesenet, skoleverket og forsvaret.

Partiet mener også at EU og Europa skal styrke sitt internasjonale engasjement for Palestina, og at Nederland skal anerkjenne den Palestinske stat for å bygge bro mellom ulike religiøse fraksjoner i landet.

Sett i forbindelse med de siste dagers konflikt mellom Nederland og Tyrkia der flere hundre Tyrkiske nasjonalister med dobbelt statsborgerskap demonstrerte FOR Tyrkiske politikeres rett til å bedrive valgkamp i Nederland er fremveksten av Denk skremmende.

Partiet vant ved onsdagens valg tre seter i nasjonalforsamlingen noe som kanskje ikke sees på som så stort, men sett i lys av at det største partiet kun holder 31 seter så viser dette at immigranter og særlig de med islamsk eller Tyrkisk bakgrunn nå føler de kan ta makten i landet.

Flere mener det finnes sterke bånd mellom ledende personer i partiet og Tyrkiske myndighetspersoner noe som kan vitne om at partiet er et Tyrkisk forsøk på å skaffe seg makt og innflytelse i det Europeiske politiske landskap.

Advertisements

One thought on “Tyrkisk parti vant tre seter i Nederlands nasjonalforsamling

  1. Tilbaketråkk: Kvelden Europa tapte: Tyrkisk parti vant tre seter i Nederland ‹ 24avisen.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s