Kanadiske grensemyndigheter stopper rekordmange meksikanske statsborgere

TORONTO – Kanadiske grensemyndigheter har de første 67 dagene av 2017 anholdt flere ulovlige meksikanske immigranter en hva de samlet sett gjorde de tre foregående årene, ifølge statistikk innhentet av Reuters.

Økningen kommer som en umiddelbar reaksjon på kanadiske myndigheters opphevelse av visumplikten for meksikanske statsborgere i desember.

Mange meksikanere drar nå nord og har rettet sitt fokus fra USA til Canada etter at president Donald Trump sverget på å slå hardt ned på USAs udokumenterte innvandrere, hvorav halvparten av er meksikanere.

Fredag, meldte nyhetsbyrået Reuters, at dommere er sendt til 12 amerikanske byer for å fremskynde deportasjonen av ulovlige innvandrere fra landet.

Det Kanadiske grensevakt byrået (MSA) har rapportert at de i perioden 1 januar og frem til 8. mars har anholdt 444 meksikanske statsborgere noe som er svært høye tall sammenlignet med de 410 som ble anholdt i løpet av hele 2016.

MSA kan anholde utenlandske statsborgere dersom det antas at de utgjør en fare for allmennheten, hvis deres identitet er uklar, eller hvis det anses usannsynlig at de vil møte opp til deportasjon eller behandling av dems sak i retten.

Med visumplikten opphevet, er alt meksikanere trenger for å reise til Canada elektronisk reiseautorisasjon (ETA), som kan innhentes over nettet i løpet av minutter. Men de kan ikke jobbe uten arbeidstillatelse, og ETA garanterer ikke innreise.

Canada utstedte 72,450 reise fullmakter til meksikanske statsborgere mellom 1 desember 2016, og den 10 mars 2017 – en betydelig økning sammenlignet med tilsvarende periode da visa var nødvendig.

Canadas innvandrings- og flyktningminister Ahmed Hussen har sagt de overvåker situasjonen.

«Det ville være for tidlig å trekke konklusjoner eller å spekulere i fremtidige politiske endringer på dette punktet,» skreiv Hussens talskvinne, Camielle Edwards, i en e-post fredag kveld.

Kilde: Yahoo.com/news

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s